12 15,2022

Tipul de anotimp și de anvelope: tot ce trebuie să știți

O anvelopă este un produs de inginerie complex, care este disponibil în numeroase forme și dimensiuni și este proiectat pentru a face față numeroaselor provocări. În funcție de anotimp, este recomandabil să utilizați un tip diferit de anvelope, deoarece fiecare are beneficii specifice pentru mașină.

Vredestein Tyre Academy | Episode 5: Summer, Winter & All-Season Tyres

 

Anvelope de vară

Modelul benzii de rulare de pe o anvelopă de vară are mai puține caneluri deschise pentru evacuarea apei, maximizând cauciucul în contact cu suprafața drumului. În consecință, caracteristicile de tracțiune și de frânare ale vehiculului sunt îmbunătățite.

Cu toate acestea, din cauza compusului unic din cauciuc și a designului benzii de rulare, anvelopele de vară sunt nepotrivite pentru condusul în condiții de iarnă. Când temperatura scade sub 7 grade Celsius, cauciucul devine dur și fragil, iar modelul benzii de rulare nu poate face față în mod eficient zăpezii sau gheții.

Anvelope de iarnă

Anvelopele de iarnă oferă tracțiune excelentă pe drumuri acoperite cu zăpadă și gheață, precum și pe drumuri umede, în condiții de temperatură scăzută.

Anvelopa de iarnă conține caneluri, adică tăieturi mici, ascuțite în blocurile benzii rulare necesare pentru performanța pe timp de iarnă. Canelurile deformează banda de rulare și creează muchii ascuțite care aderă la zăpadă. Împreună cu canelurile, designul benzii de rulare a anvelopelor de iarnă prezintă caneluri mai deschise, care sapă și în zăpadă, pentru o aderență mai mare. Canelurile sunt ideale pentru îndepărtarea apei și a zăpezii din calea mașinii și pentru reducerea riscului de acvaplanare.

Compusul benzii de rulare al unei anvelope de iarnă conține polimeri care rămân moi și la temperaturi foarte scăzute, astfel încât nu se întărește când temperatura scade sub 7 grade Celsius. Prin urmare, acest lucru ajută, de asemenea, canelurile să își îndeplinească destinația de utilizare. Astfel, acesta rămâne suplu și flexibil în zonele cu climă rece, reducând distanța de frânare și îmbunătățind manevrabilitatea.

Anvelope pentru toate anotimpurile

Anvelopele all-season combină caracteristicile anvelopelor de vară și de iarnă într-o soluție hibridă care oferă beneficiile celor două tipuri. Pentru șoferii care locuiesc în zone cu ierni blânde, anvelopele all-season pot constitui o alternativă interesantă. Anvelopele all-season oferă o siguranță extraordinară și performanțe excelente. În plus, șoferii pot economisi bani și timp și pot reduce efortul necesar pentru schimbarea sezonieră a anvelopelor. Cu toate acestea, anvelopele de vară și de iarnă sunt special adaptate la condițiile respective. 

Vredestein

Primiţi cele mai recente ştiri şi actualizări ale