01 03,2023

DEPOZITAREA ANVELOPELOR DE VARĂ ȘI DE IARNĂ

Vredestein Tyre Academy | Episode 7: Tyre Storage

 

Durata de utilizare și performanța anvelopelor pot fi mărite prin manevrare corectă și depozitare corespunzătoare atunci când nu sunt utilizate. Din acest motiv, este foarte important ca fiecare să fie conștient de modul în care trebuie să se procedeze.

  • Atunci când sunt montate pe jante, cea mai bună modalitate de a depozita anvelopele este de a le întinde pe jos sau de a le agăța. Presiunea în anvelope trebuie redusă la 1,0 bari.
  • Cea mai bună modalitate de a depozita anvelopele demontate de pe jantă este de a le pune în poziție verticală. Dacă sunt depozitate întinse (pe orizontală) una deasupra celeilalte, nu trebuie să se depășească un număr de patru anvelope.
  • Înainte de montarea anvelopelor depozitate, acestea trebuie verificate cu privire la deteriorare și uzură și trebuie să se utilizeze presiunea corectă în anvelope.

Înainte de a pune anvelopele în depozitare, recomandăm curățarea temeinică a acestora cu apă, pentru a îndepărta reziduurile de sare, urmată de uscare. Anvelopele se păstrează cel mai bine la loc rece și, de preferat, ventilat, fără expunere directă la soare. Acestea nu trebuie depozitate în apropierea dispozitivelor electronice care emit ozon, precum echipamente de sudură, transformatoare sau motoare electrice. În plus, anvelopele nu trebuie să intre în contact cu substanțe chimice, solvenți, lubrifianți sau produse pe bază de ulei, întrucât acestea pot afecta stratul din cauciuc al anvelopelor și reduce durata de utilizare.

Vredestein

Primiţi cele mai recente ştiri şi actualizări ale