01 03,2023

ADÂNCIMEA BENZII DE RULARE A ANVELOPEI

Anvelopele vor rămâne întotdeauna factorul decisiv în ceea ce privește contactul dintre mașină și suprafața carosabilului. Funcționarea optimă a anvelopelor este puternic influențată de adâncimea benzii de rulare.

Vredestein Tyre Academy | Episode 2: Tread Depth

 

În funcție de tip, anvelopele noi au o adâncime a benzii de rulare cuprinsă între 7 mm și 9,5 mm. Aceasta asigură cea mai bună performanță în condiții schimbătoare. Cu toate că în Europa adâncimea minimă legală a benzii de rulare pentru toate anvelopele de autoturisme este de 1,6 mm, este mai sigur să le înlocuiți cel puțin la o adâncime de 2 mm. Considerentele meteorologice presupun stabilirea limitei de uzură la 4 mm pentru anvelopele de iarnă. Anvelopele de iarnă cu o adâncime a benzii de rulare de mai puțin de 4 mm încetează în principiu să mai fie anvelope de iarnă, iar limita legală pentru uzură este de asemenea impusă prin lege în unele țări.

Banda de rulare de pe anvelopă este prevăzută cu un indicator de uzură a benzii de rulare (TWI) care indică momentul când o anvelopă se apropie de limita de uzură.

Suprafețele de drum umede cresc riscul de derapaj. Riscul de acvaplanare crește, de asemenea, pe măsură ce se atinge adâncimea minimă a benzii de rulare a anvelopei. Cu toate acestea, nu este posibil să se determine adâncimea minimă a benzii de rulare la care se poate utiliza în siguranță orice tip de anvelopă. În general, cu cât anvelopa este mai lată, cu atât crește riscul de acvaplanare dacă anvelopa este uzată. Pentru a obține eficiența cea mai durabilă posibil de la anvelopele dvs., vă recomandăm să le schimbați din față în spate și invers aproximativ la 7.500-10.000 kilometri. Nu uitați să reglați presiunea în anvelope la noua poziție a anvelopelor. Aceste măsuri vor crește durata de utilizare a anvelopelor și vor îmbunătăți confortul la condus.

Vredestein

Primiţi cele mai recente ştiri şi actualizări ale