11 18,2022

 

Pe măsură ce cresc preferințele consumatorilor pentru vehiculele electrice, crește și cererea de anvelope dedicate vehiculelor electrice. Aproximativ 50% dintre proprietarii europeni de automobile electrice ar prefera o anvelopă special concepută pentru cerințele vehiculelor electrice. În același timp, la nivel global, se estimează că 10% din toate vehiculele în curculație vor fi electrice până în 2028 și, respectiv, 31% până în 2040!

O anvelopă dedicată vehiculelor electrice

S-ar putea crede că o anvelopă este doar o anvelopă. Negră și rotundă, nu-i așa? Cu toate acestea, există multe tipuri diferite de anvelope care sunt dedicate nevoilor dvs. specifice, vehiculului și stilului dvs. de condus. În primul rând, pentru autoturisme există anvelope de vară, de iarnă și all-season. Dar, există și anvelope de înaltă performanță, anvelope de curse, anvelope pentru vehicule comerciale și așa mai departe. Iar acum există și anvelope all-season dedicate vehiculelor complet electrice (BEV) și hibride (PHEV), Vredestein fiind primul producător din lume care le pune pe piață. Deci ce face ca aceste anvelope să fie diferite de anvelopele all-season „obișnuite”, cum ar fi Quatrac și Quatrac Pro?

Greutate

Vehiculele electrice cântăresc mult mai mult decât variantele lor alimentate cu combustibili fosili. Toată această greutate pune presiune pe singura componentă a mașinii care este în contact cu drumul: anvelopele. În special în timpul virajelor și al frânării, forțele exercitate asupra anvelopelor din cauza greutății vehiculului sunt mult mai mari, prin urmare, anvelopa trebuie să aibă o construcție mai solidă și o bandă de rulare mai rigidă. Acest lucru îmbunătățește semnificativ performanțele de manevrabilitate și stabilitatea în viraje în comparație cu anvelopele obișnuite.

Sunet

Vehiculele electrice aproape că nu emit niciun sunet de motor, ceea ce vă face să auziți și mai mult sunetul anvelopelor. Anvelopele dedicate vehiculelor electrice și hibride sunt dezvoltate pentru a produce mai puțin zgomot intern, dar mențin aceleași standarde de siguranță și performanță ca și anvelopele obișnuite.

Cuplu

În comparație cu vehiculele alimentate cu combustibili fosili, vehiculele electrice au un cuplu mai mare încă de la începutul accelerației. Acest lucru determină uzura mai rapidă a anvelopelor. O anvelopă dedicată vehiculelor electrice este fabricată din materiale compuse dedicate pentru a compensa această uzură mai rapidă.

Autonomie

Toată lumea cunoaște problemele legate de autonomia limitată a vehiculelor electrice. Anvelopele dedicate vehiculelor electrice au fost dezvoltate special pentru a cauza o rezistență mai mică la rulare și, prin urmare, pentru a extinde autonomia mașinii.

 

Quatrac Pro EV

Printre primele mărci din lume care au introdus o anvelopă all-season și pionier al anvelopelor all-season încă din 1993, cel mai recent produs Vredestein, Quatrac Pro EV, este prima anvelopă all-season din lume dedicată vehiculelor electrice.

 

Beneficii și caracteristici

• Autonomie extinsă la vehiculele electrice și hibride

• Proiectate pentru vehicule electrice mai grele: manevrare cu 6% mai bună și stabilitate îmbunătățită în viraje

• Nu există compromisuri în ceea ce privește siguranța în orice condiții meteorologice

• Rezistență la rulare cu 15% mai mică datorită materialelor complexe avansate

• Rigiditate mai mare a curelei și a benzii de rulare; caracteristici de proiectare asimetrică a benzii de rulare

• Certificat pentru condiții de înzăpezire severă – simbol 3PMSF

• Frânare uscată cu 4% mai bună

 

Gama Quatrac

Vredestein a fost una dintre primele mărci care a introdus anvelopele all-season de la înființarea sa, iar de atunci a obținut realizări semnificative, în special cu gama Quatrac. Multe anvelope Quatrac au fost inovatoare, cele mai mari exemple fiind Quatrac 3, care a câștigat titlul „Prima anvelopă all-season din lume cu tehnologie RunFlat”, Quatrac 5 cu titlul „Prima anvelopă all-season din lume cu indice de viteză Y” și cea mai recentă, Quatrac Pro, care a fost anunțată ca fiind „Prima anvelopă all-season din lume dedicată în totalitate segmentului UHP/UUHP”. Cu noul său produs, Quatrac Pro EV, Vredestein își propune să câștige și mai multe premii anii următori!

Vredestein

Primiţi cele mai recente ştiri şi actualizări ale