Ce tip anvelopă am nevoie | Ghid anvelopă | Vredestein
Bandengids-header-car-summer.jpg

Ghiduri anvelope

Ghiduri anvelope
profieldiepte banden in de gaten houden

Adâncimea benzii de rulare a anvelopei

Anvelopele vor rămâne întotdeauna factorul decisiv în ceea ce priveşte contactul dintre maşină şi suprafaţa carosabilului. Funcţionarea optimă a anvelopelor este puternic influenţată de adâncimea benzii de rulare.

Adâncimea benzii de rulare a anvelopei
new-eu-tyre-label-layout-data.png

ETICHETĂ PENTRU ANVELOPE CONFORM REGULAMENTULUI 2020/740

Noua etichetă energetică pentru anvelope, activă începând cu 1 mai 2021, oferă o clasificare comună a performanţei anvelopelor în ceea ce priveşte rezistenţa la rulare, frânarea pe suprafeţe umede şi zgomotul exterior. În plus, aceasta oferă indicatori ai performanţei anvelopei în condiţii dificile de zăpadă şi gheaţă. Eticheta ajută consumatorii să ia decizii informate atunci când cumpără anvelope, aceştia putând să facă foarte uşor o comparaţie şi să îşi stabilească alegerea prioritară pe baza acestor parametri.

ETICHETĂ PENTRU ANVELOPE CONFORM REGULAMENTULUI 2020/740
Bandenspanning regelmatig meten

Presiunea corectă în anvelope

Presiunea corectă în anvelope este crucială pentru condusul în siguranţă şi confortabil. O anvelopă poate prezenta cea mai bună performanţă a sa numai atunci când poate asigura stabilitate şi capacitate de încărcare suficiente. Iar acesta este punctul în care intră în discuţie necesitatea presiunii corecte în anvelope.

Presiunea corectă în anvelope
banden vervangen op het juiste moment

Când trebuie să înlocuiesc anvelopele?

Este o măsură înţeleaptă să dispuneţi verificarea periodică a anvelopelor de către specialistul dvs. în anvelope. Acest lucru permite identificarea defectelor într-o fază timpurie, ceea ce poate extinde durata de viaţă şi preveni numeroase situaţii periculoase.

Când trebuie să înlocuiesc anvelopele?
Bandenopslag van winterbanden en zomerbanden

Depozitarea anvelopelor de vară şi de iarnă

Durata de utilizare şi performanţa anvelopelor pot fi mărite prin manevrare corectă şi depozitare corespunzătoare atunci când nu sunt utilizate. Din acest motiv, este foarte important ca fiecare să fie conştient de modul în care trebuie să se procedeze.

Depozitarea anvelopelor de vară şi de iarnă