Ce tip anvelopă am nevoie | Ghid anvelopă | Vredestein
Bandengids-header-car-summer.jpg

Ghiduri anvelope

Ghiduri anvelope
profieldiepte banden in de gaten houden

Adâncimea benzii de rulare a anvelopei

Anvelopele vor rămâne întotdeauna factorul decisiv în ceea ce priveşte contactul dintre maşină şi suprafaţa carosabilului. Funcţionarea optimă a anvelopelor este puternic influenţată de adâncimea benzii de rulare.

Adâncimea benzii de rulare a anvelopei
Bandenspanning regelmatig meten

Presiunea corectă în anvelope

Presiunea corectă în anvelope este crucială pentru condusul în siguranţă şi confortabil. O anvelopă poate prezenta cea mai bună performanţă a sa numai atunci când poate asigura stabilitate şi capacitate de încărcare suficiente. Iar acesta este punctul în care intră în discuţie necesitatea presiunii corecte în anvelope.

Presiunea corectă în anvelope
banden vervangen op het juiste moment

Când trebuie să înlocuiesc anvelopele?

Este o măsură înţeleaptă să dispuneţi verificarea periodică a anvelopelor de către specialistul dvs. în anvelope. Acest lucru permite identificarea defectelor într-o fază timpurie, ceea ce poate extinde durata de viaţă şi preveni numeroase situaţii periculoase.

Când trebuie să înlocuiesc anvelopele?
Bandenlabel voor autobanden

Ce este eticheta UE pentru anvelope?

Regulamentul European (CE) nr. 1222/2009 impune ca toate anvelopele pentru autoturisme, vehicule utilitare ușoare, vehicule utilitare grele și autobuze, care sunt produse după luna iunie 2012, să poarte un autocolant sau să fie însoțite de o etichetă vizibilă în mod clar la punctul de vânzare. Pe baza a trei aspecte, eticheta oferă o perspectivă mai detaliată asupra caracteristicilor anvelopei.

Ce este eticheta UE pentru anvelope?
Bandenopslag van winterbanden en zomerbanden

Depozitarea anvelopelor de vară şi de iarnă

Durata de utilizare şi performanţa anvelopelor pot fi mărite prin manevrare corectă şi depozitare corespunzătoare atunci când nu sunt utilizate. Din acest motiv, este foarte important ca fiecare să fie conştient de modul în care trebuie să se procedeze.

Depozitarea anvelopelor de vară şi de iarnă