Care este presiunea corectă a anvelopei? | Vredestein
Juiste bandenspanning

Presiunea corectă în anvelope

Presiunea corectă în anvelope este crucială pentru condusul în siguranţă şi confortabil. O anvelopă poate prezenta cea mai bună performanţă a sa numai atunci când poate asigura stabilitate şi capacitate de încărcare suficiente. Iar acesta este punctul în care intră în discuţie necesitatea presiunii corecte în anvelope.

Presiunea joasă în anvelope conduce imediat la o reducerea stabilităţii, uzură mai mare şi consum mai mare de combustibil. Dacă presiunea în anvelope este mult prea joasă, anvelopa poate inclusiv să se supraîncălzească şi să se deterioreze fără posibilitate de reparare. Aceste tipuri de deteriorări nu sunt întotdeauna vizibile imediat, ceea ce poate cauza situaţii potenţial mortale în timpul condusului. 

De asemenea, presiunea în exces în anvelope reduce confortul şi siguranţa la condus, întrucât contactul cu suprafaţa carosabilului este incomplet. În plus, va exista mai multă uzură în mijlocul anvelopei. Presiunea în anvelope se verifică preferabil o dată la 14 zile sau cel puţin o dată pe lună – şi întotdeauna înainte de o călătorie lungă. De asemenea, nu uitaţi să verificaţi presiunea în anvelopa de rezervă. 

Dacă este posibil, verificaţi presiunea numai atunci când anvelopele sunt reci, adică după ce nu au fost utilizate la condus timp de cel puţin două ore sau au fost utilizate numai foarte puţin şi cu delicateţe. Dacă aţi parcurs deja o distanţă scurtă, vă rugăm să reţineţi faptul că în anvelopă trebuie să existe cu cel puţin 0,3 bari mai mult faţă de presiunea recomandată specificată. Nu reduceţi niciodată presiunea în anvelope atunci când anvelopele sunt calde, întrucât acest lucru duce la o presiune mai joasă în anvelope faţă de cea recomandată după răcire. Presiunea în anvelope trebuie să fie întotdeauna aceeaşi pentru ambele anvelope de pe fiecare punte. Desigur, fiecare supapă trebuie să fie echipată cu un capac de supapă. 

Urmaţi întotdeauna recomandarea producătorului maşinii dvs. cu privire la presiunea în anvelope. Dacă nu aveţi manualul de instrucţiuni la îndemână, puteţi găsi presiunea în anvelope recomandată pe interiorul clapetei rezervorului sau pe interiorul uşii şoferului. De asemenea, puteţi verifica presiunea în anvelope la unul dintre dealerii noştri sau prin intermediul selectorului nostru de anvelope, la adresa www.vredestein.com.