Anvelope rezistente de vară și iarnă | Vredestein
Bandenopslag van autobanden

Depozitarea anvelopelor de vară şi de iarnă

Durata de utilizare şi performanţa anvelopelor pot fi mărite prin manevrare corectă şi depozitare corespunzătoare atunci când nu sunt utilizate. Din acest motiv, este foarte important ca fiecare să fie conştient de modul în care trebuie să se procedeze.

  • Atunci când sunt montate pe jante, cea mai bună modalitate de a depozita anvelopele este de a le întinde pe jos sau de a le agăţa. Presiunea în anvelope trebuie redusă la 1,0 bari.
  • Cea mai bună modalitate de a depozita anvelopele demontate de pe jantă este de a le pune în poziţie verticală. Dacă sunt depozitate întinse (pe orizontală) una deasupra celeilalte, nu trebuie să se depăşească un număr de patru anvelope.
  • Înainte de montarea anvelopelor depozitate, acestea trebuie verificate cu privire la deteriorare şi uzură şi trebuie să se utilizeze presiunea corectă în anvelope. 

Înainte de a pune anvelopele în depozitare, recomandăm curăţarea temeinică a acestora cu apă, pentru a îndepărta reziduurile de sare, urmată de uscare. Anvelopele se păstrează cel mai bine la loc rece şi, preferabil, ventilat, fără expunere directă la soare. Acestea nu trebuie depozitate în apropierea dispozitivelor electronice care emit ozon, precum echipamente de sudură, transformatoare sau motoare electrice. În plus, anvelopele nu trebuie să intre în contact cu substanţe chimice, solvenţi, lubrifianţi sau produse pe bază de ulei, întrucât acestea pot afecta stratul din cauciuc al anvelopelor şi reduce durata de utilizare.